Varför ska du investera i D&Company?

Teckningsperioden inför D&Companys notering på First North pågår för fullt. Men varför genomförs emissionen och varför ska du teckna? Peder Gyllenberg, medgrundare och digitalansvarig på D&Company har svarat både på detta och på varför han själv är delägare i bolaget.

Varför ska man investera i D&Company?
Den största anledningen att teckna är vår digitala plattform, idun. Produkten är unik och löser problem i branschen för både leverantören, optikern och kunden. Det är redan idag en fungerande produkt som används ute på marknaden och den är enormt skalbar och helt klart framtiden för optikerbranschen.

Till dig som investerar i D&Company hoppas vi att du ser det som en långsiktig investering. Du har alla möjligheter att vara en del av och hjälpa oss på den här spännande resan.

Varför gör ni emissionen?
I det läget vi är i nu har idun blivit stort och relevant för många delar av branschen och vi vet att produkten har alla förutsättningar att nå internationell expansion, men för det behövs kapital. Planen med emissionen är att det ska täcka det kapital vi behöver för att nå de mål vi satt upp nu – att först bli lönsamma på vår hemmamarknad i Norden och sen ta steget vidare ut i världen. Att verka i en noterad miljö och ha en bredare ägarbild är rätt grund när vi tar det steget. Om vi, när vi är redo för en internationell expansion, ser att vi har möjlighet att expandera snabbare och behöver mer kapital tror vi det kommer tas emot positivt av våra aktieägare.

Vad säger branschen om emissionen?
Vi har fått väldigt bra respons från branschen och för bland annat samtal med en stor internationell spelare som har indikerat att de kommer vara med i noteringen.

Hur ser framtiden ut för produktdelen?
D&Company är idag mer än bara den digitala plattformen. Produktdelen är en viktig och bra affär med varumärken som vi är stolta över. Den har även hjälpt oss att få bra spridning i Norden. Men vårt fokus är den digitala affären. Det finns därför möjlighet och ambition att på ett eller annat sätt knoppa av produktdelen för att även den ska kunna nå den framgång vi vet att den har potential att nå.

Och till sist, varför är du delägare i D&Company?
Förutom att jag brinner för digitalisering så är det ett företag som förändrar något i grunden och gör det på ett bra sätt med en bredare tanke än bara ekonomi. Vi försöker göra gott och rätt i det vi gör, varje dag.  Det finns ingen motsägelse i att växa snabbt och göra gott. Växer vi snabbt kan vi göra ännu mer gott, men vi måste göra det på rätt sätt.

Teckningsperioden pågår till den 23 november. Läs mer om emissionen här.

Visa fler