Förstå optikerbranschen och dess potential till digitalisering

Optikerbranschen kan vara en komplex bransch att förstå, då den både handlar om kliniska undersökningar av ögon till försäljning av rena modeaccessoarer. Eller kort sagt, allt från att “kunna se” till att “se bra ut”. Peder Gyllenberg berättar mer om hur optikerbranschen ser ut och varför potentialen att digitalisera branschen är så stor.

Men först, visste du att...

  • Ungefär 55% av alla svenskar mellan 11 och 55 år har glasögon och/eller linser
  • Hela 90 % av befolkningen under sin livstid någon gång kommer i kontakt med optikerbranschen
  • Över 50 % av konsumenterna redan idag köper sina optikerprodukter online, men inte via sin optiker eftersom den möjligheten ofta inte erbjuds.
  • 72% av alla konsumenter hade hellre köpt sina glasögon och linser direkt från optikerns webbshop.

Antalet människor som har behov av synhjälpmedel ökar hela tiden. Det beror dels på en åldrande befolkning, dels på att behovet upptäcks tidigare eftersom små, digitala skärmar används vid yngre ålder. 

Optikerbranschen och dess potential - lokalt och globalt
I Norden inklusive Baltikum finns totalt cirka 3 500 optiker, varav nästan 1 000 av dem finns i Sverige. Av dessa ingår hälften i en optikerkedja eller köpgruppering och det är även här den största potentialen finns. Rör vi oss vidare ut i Europa är antalet optiker cirka 95 000.

I USA och Kina växte onlinemarknaden för glasögon från 5 till 15 % respektive 6 till 16 % mellan år 2016 och 2017. I Europa är motsvarande siffror 3 till 5 %. Det är dock bara en tidsfråga innan förändringen kommer även här och idun ger då optikerna möjlighet att vara med på den förändringen.

Europas 95 000 optiker har i snitt 5 000 kunder i sina databaser. Med de mål som D&Company satt upp skulle det innebära att idun kan nå 5,2 miljoner slutkonsumenter i Europa de närmsta 4-5 åren.

Därför är D&Company och idun unikt 
Det finns många företag som säljer e-handelslösningar, även till optiker. Skillnaden mellan vanliga e-handelsbolag och D&Companys lösning är att den senare är specifikt anpassad för just optikerbranschen. Den aspekten är viktig eftersom det är betydligt mer komplext att sälja progressiva glasögon jämfört med exempelvis pocketböcker online. idun involverar dessutom samtliga aktörer i branschen och låter branschen involveras i utvecklingen - från konsument till leverantör

På D&Company har många av nyckelpersonerna arbetat i optikerbranschen i 15-20 år. Under dessa år har ett väldigt brett kontaktnät etablerats, dels hos optikerna men kanske framför allt hos de cirka tio leverantörer som Europas optiker försörjs av.

Finns det en framtid för de lokala optikerna?
Optikeryrket ingår, på samma sätt som exempelvis läkare och tandläkare, i en trygghetsbransch. Optikern kommer ha en viktig roll även i framtiden, i och med att varje såld optikprodukt, oavsett om den säljs i en fysisk butik eller online, måste tillpassas. De digitala lösningar som D&Company erbjuder ger optikerna istället stort mervärde. De både effektiviserar optikerns dagliga arbete och bidrar till att konsumenterna på ett enkelt och effektivt sätt kan erbjudas tillpassade produkter av hög kvalitet där de vill nås idag, på den digitala arenan.

D&Company är på väg att börsnoteras till First North. Teckningsperioden pågår till den 23 november. Läs mer här.

Visa fler