Därför satsar optikern på D&Company: ”Framtiden ligger i den digitala världen”

Hultins Optik på Södermalm i Stockholm har funnits sedan 1939 - nu satsar de för fullt för att bli en av de mest moderna optikerna i landet. Det gör de i samarbete med D&Company och deras digitala lösning idun. ”Framtiden ligger i den digitala världen”, säger optikern Åsa Aldén.

 

När vi hälsar på i butiken är optikern Åsa Aldén fullt upptagen med klassiskt optikerarbete, vilket innebär syntest och prova bågar med kunder. När hon får en stund över talar hon sig varm om de snabba förändringarna i branschen och sitt framgångsrika samarbete med D&Company.

”Vi tror att framtiden ligger i den digitala världen. Vi ser att för att få en bättre omsättning i framtiden så behöver vi sälja mer produkter online. Även om våra kunder kommer in och handlar fysiskt i butiken så ”för-handlar” de väldigt mycket på nätet och kollar produkter innan de kommer in”, säger Åsa Aldén.

”För oss blir det mycket lättare att få fler kunder och nya kunder som kanske inte skulle hittat oss innan. Dessutom kommer vi till avslut tidigare i butik när kunden kommer in och har förberett sig digitalt.”

Hultins Optik har varit en av de butiker som fungerat som ett pilotprojekt för D&Companys nya digitala lösningar, idun.

”Det har fungerat bra, vi har fått hjälp att göra det vi behöver digitalt, och samtidigt kunnat föreslå förändringar och förbättringar för D&Company baserat på vad vi behöver och hur saker fungerar i butiken. Det ger oss mer tid att fokusera på kunderna.

Åsa berättar att Hultins Optik kommer utveckla samarbetet med D&Company ytterligare.

”Vi har precis börjat använda appen för våra linskunder. Den är superbra”, säger hon.

 

Just nu pågår teckningsperioden inför D&Company's inträde på First North för fullt. Sista teckningsdatum är torsdag 23 november. Läs mer om emissionen här.

 

Visa fler