D&Company inleder samarbete med Sightsavers

Ögonhälsa är inte en självklarhet runt om i världen. Behoven är stora vad gäller att utbilda fler optiker och att fler människor får tillgång till synundersökningar och glasögon. Med anledning av detta har vi på D&Company börjat ett samarbete med den internationella organisationen Sightsavers.

I över 65 år har de tillsammans med partner arbetat för att utrota alla former av blindhet som går att förhindra och främja lika möjligheter för personer med funktionsnedsättning. Idag bedriver Sightsavers arbete i över 30 länder runt om i världen och sedan 2017 är de även en certifierad oberoende forskningsorganisation. Besök gärna deras hemsida, sightsavers.org.

”Som strategisk partner till Sightsavers kommer vi att kunna öka tillgängligheten till synundersökningar och ögonvård för barn och vuxna i utsatta områden i låg och mellaninkomstländer men också stötta arbetet med att utbilda fler optiker.”, poängterar vår VD Ralph Dahlin.

Rent praktiskt kommer samarbetet att vara en del av vårt arbete med FNs Hållbarhetsmål där vi kommer att kunna engagera oss som bolag, som medarbetare, men också inkludera partner och slutkunder. Vi kommer att berätta om samarbetet i både interna och externa kanaler och vi startar samarbetet med att stötta kampanjen #punktslutfortrakom som lanseras på World Sight Day den 11 oktober.

En tanke vi har är också att medarbetare och partners ska kunna besöka och följa Sightsavers arbete i fält och träffa optiker. Utbyta erfarenheter och kunskap. Det får vi återkomma till. Mer information om samarbetet kommer löpande i digitala kanaler.

Har du frågor hör gärna av dig till någon av oss:
Peder Gyllenberg ([email protected])
Raplh Dahlin ([email protected])

Visa fler