Lär känna D&Company

Optikerbranschen är en traditionell bransch där digitaliseringsgraden fortfarande är låg. D&Company är bolaget som med ett brinnande intresse för digitalisering och förbättringsarbete gör allt de kan för att förändra detta. De har redan idag en ledande roll i Norden när det gäller digitalisering av optikerbranschen, men har även siktet inställt på en internationell expansion.

Behovet att kunna nå kunderna digitalt är stort, inte minst eftersom över 50 % redan nu handlar sina optikprodukter digitalt, men inte via optikern utan hos renodlade e-handelsföretag.

D&Company grundades i slutet av 2014 av Ralph Dahlin och Peder Gyllenberg. Tillsammans med övriga nyckelpersoner på D&Company har de gedigen erfarenhet från både optikerbranschen och av försäljning och digital marknadsföring.

Under åren har D&Company etablerat ett brett kontaktnät med de största leverantörerna, lokala optiker och kedjor inom optikerbranschen. Detta i kombination med en djup förståelse för digitala affärer har lagt grunden för kommande expansion.

D&Company består av två affärsområden:

  1. Den digitala plattformen idun. Läs mer på idundigital.se
  2. Ett produktbolag med design, tillverkning och försäljning av glasögon från det egna varumärket Norr, och licensförsäljning av Tiger of Sweden, Efva Attling, Blåkläder och ett flertal andra varumärken till optiker över hela Norden.

Digitaliserar lokala optikers affär
idun är samlingsnamnet på flera smarta verktyg som hjälper den lokala optikern att bli mer digital. Här inkluderas webbplats, e-handel, mobilapp, virtual try-on och ett digitalt kommunikationssystem som är nära kopplat till branschens ledande leverantörer. Med dessa verktyg kan optikern på ett enkelt och effektivt sätt nå ut till kunden där kunden själv vill bli nådd - på den digitala arenan.

Stora konkurrensfördelar
Då såväl konsument, optiker och leverantör involveras i utvecklingen kan D&Company genom idun skapa digitala lösningar som är specifikt anpassade till optikerbranschen, vilket ger bolaget stora konkurrensfördelar. idun utvecklas kontinuerligt för att kunna möta efterfrågan från de olika aktörerna. En av de framtida utvecklingarna är att kunna koppla samman optikerns journalsystem med leverantörernas beställningssystem, vilket kommer bidra till ökade intäktsmöjligheter och mycket sparad tid för såväl optikern som leverantören.

Abonnemangsmodell med tilläggstjänster
Intäktsmodellen baseras på att varje lokal optiker betalar en månadsavgift för att få tillgång till plattformen, vilket inkluderar såväl webbplats, e-handel, app och koppling till leverantörer. Riktpriset är 10 000 kronor per månad, men därutöver erbjuds en rad tilläggstjänster som till exempel digital marknadsföring, analystjänster och innehållstjänster.

En av fördelarna med fast månadsavgift och tilläggstjänster är att lönsamheten är god på kort sikt men samtidigt skalbar på lång sikt.

Intäktsmodellen kan under framtiden utvecklas, främst i form av ett ökat utbud av tilläggstjänster, vilket i sin tur kan öka genomsnittsintäkten för varje ansluten optiker.

Samarbete med goda initiativ
D&Company värnar om att ta ansvar för sin omvärld, bland annat genom de välgörenhetsprojekt som bolaget är involverade i. Ett av dessa är samarbetet med Sightsavers, en internationell välgörenhetsorganisation som arbetar för att motverka blindhet i världen. Läs mer om Sightsavers på sightsavers.se

D&Company samarbetar även med det danska bolaget monkeyglasses, som förutom att tillverka klimatsmarta glasögonbågar aktivt stödjer organisationen savetheorangutang.org och hjälper personer i utsatta områden att få tillgång till glasögon. Läs mer på monkeyglasses.se

Det finns även möjlighet att integrera lösningar för välgörenhet i den digitala plattformen, men redan nu kan kunder hos vissa optiker välja att skänka pengar i samband med köp online.

Framtiden
En av D&Companys framgångsfaktorer är kombinationen och synergierna mellan bolagets två affärsområden - produkter och idun. Produktdelen ger en bra spridning och redan idag erbjuds Norr och licensierade varumärken i en stor del av de nordiska optikerbutikerna.

Väl på plats i butiker och hos optiker kan nyttan, effekten och möjligheterna med idun demonstreras. Det har lett till att D&Company nu kan accelerera sin kundportfölj för den digitala satsningen vilket ger stora tillväxtmöjligheter. Trots att produktdelen är lönsam, ingår en avknoppning av den delen i de framtida planerna.

D&Company fokuserar nu på att öka värdet av bolaget och växa med idun. Förutom att få in kedjor och köpgrupperingar är samarbeten med de största leverantörerna i branschen viktiga tillväxtfaktorer. Idag är fler än 20 optikerbutiker anslutna till idun, det vill säga kunder som faktureras månatligen. Målet är att, inom de närmaste åren, ansluta cirka 10 % av optikerna i Norden och sedan blicka vidare mot de 94 000 optikerna som finns i Europa.

D & Company är på väg att börsnoteras till First North. Teckningsperioden inleds 31 oktober och pågår till den 15 november. Läs mer här.

Visa fler